Spetsförslutningar: vad gör du egentligen med dem? Det är inte alla som vet att det kan vara till stor nytta att installera kanter. Kantlister är användbara för att till exempel få ordning på en lite rörig trädgård, för att skapa en höjdskillnad och för att lättare underhålla din gräsmatta. Men det är inte allt: kantband kan också hjälpa mot ogräs och ohyra. Är du störd av sniglar och andra irriterande varelser som äter din omsorgsfullt odlade sallad? Läs då snabbt vidare!

Ytterligare hinder för ogräs och ohyra
Ogräs och skadedjur: nästan alla som har en trädgård kommer att behöva ta itu med dem. Det finns alla möjliga lösningar, men om du föredrar en giftfri lösning kan det löna sig att tänka mer kreativt. Överväg till exempel att installera kantförslutningar. En bård är en styv eller flexibel profil som används för att skapa staket i trädgården. Du kan till exempel välja att lägga en bård mellan ditt gräs och din grusgång. Detta förhindrar att gruset hamnar överallt i gräset, samtidigt som det säkerställer att gräset inte växer över din stig.

Ogräs vill ibland krypa över hela din trädgård. Du kan enkelt motverka detta genom att placera kantband mellan dina vegetationsfria och vegetationsfria zoner. Placera till exempel ett staket mellan din grönsaksträdgård och dina andra växter, så att snabbodlare inte kommer i vägen för andra växter. Kommer ogräset från grannarna? Använd spetsförslutningar som en bård för att motverka detta. Förutom ogräs kan du även drabbas av små kryp som du helst inte vill ha i dina kålrotsgrönt, som sniglar. Du gör det betydligt svårare för dessa djur att ta sig till dina dyrbara växter om du lägger ett hinder. En kantförslutning erbjuder här en lösning.

Skapa en skiljevägg i din trädgård med en bård

Typer av kantförslutningar: galvaniserat stål och cortenstål
Är du övertygad? Då är det dags att göra ett val nu. Du har olika typer av kantband. I vår webbshop hittar du kantförslutningar av cortenstål och galvaniserat stål. Både galvaniserat stål och cortenstål har utmärkt väderbeständighet, så det viktigaste är din personliga stil.

Galvaniserat stål:
Kallas även galvaniserat stål. Detta material har ett ganska neutralt utseende och kan därför passa in i vilken trädgård som helst. Galvaniserat stål är mycket starkt och kommer inte att behöva bytas ut på många år. Stål tål fukt och är skyddat mot korrosion.

Corten stål:
Satsar du på Cortenstål har du förmodligen fallit för den karakteristiska orangebruna färgen. Begriplig! Cortenstål ger en varm atmosfär till din trädgård och passar väldigt bra i den industriella, men även den romantiska trädgården. Kantförslutningarna kommer fortfarande att vara stålfärgade vid leverans. Efter en tids exponering för elementen kommer detta snabbt att förändras: ett lager av rost skapas som ger den speciella färgen. Också trevligt: ​​cortenstålprodukter är aldrig riktigt sig likt. Rostbildningen beror på alla faktorer, såsom luftfuktighet och placering. En cortenstålprodukt är därför alltid unik!

Skapa höjdskillnader med kantförslutningar

Gör det själv: placera kanter
Det kan tyckas vara ett hemskt jobb att själv placera kantlås, men det är faktiskt inte så illa! Vem som helst kan göra det. Du måste ha en plan. Fundera noga på hur du ska hantera det. Som ett första steg är det klokt att markera platsen där du vill placera kantförslutningarna med stolpar och tråd. Ta en spade, gör en skåra i marken och ta bort alla rötter. Kör ner kantbågen i marken med en hammare och fäst ihop dem med staketstolpar. Båda materialen kräver inget ytterligare underhåll eller behandling efter installationen. Har det blivit väldigt smutsigt kan de rengöras med en trasa, men du kan också låta regnet göra jobbet. Det är några timmars arbete, men nu kan du njuta av din snygga, ogräsfria trädgård resten av sommaren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.