Olika typer av träbord

Ni kan köpa ett trädgårdsbord helt i trä alternativt ben av annat material. Det finns även olika tjocklekar på själva konstruktionen. En del träbord har en undre hylla vilket passar ypperligt till förvaring. Beroende på era behov passar de olika väl.

Smarta och flexibla träbord

Behöver ni föra bordet mellan olika platser regelbundet är ett lättare bord att föredra. Trots en smalare konstruktion har alla bord i trä höga belastningsgränser. Med en lägre vikt får ni en flexibel utemöbel.

Träbord med hylla undertill bordsskivan hjälper er med smart förvaring. Ni har era saker nära till hands utan att behöva ha dem på bordet.

Ett annat val av smarta utebord är klaffbord samt satsbord. De både är utformade för att skapa mer plats då ni inte har behov av hela bordet. Perfekt för mindre uteplatser för att maximera ytan.

Bastanta träbord

För en permanent plats i trädgård eller uteplats passar de mer bastanta träborden. Ni får då en stabil utemöbel. Det är större bordsyta på de större träborden där umgänge och middagar kan avnjutas. Några av de mer bastanta träborden har hylla undertill.

Välj bland flertalet varianter av bordsben

Det oerhört stora utbud vi kan erbjuda er tillverkas av bland andra Hillerstorp och Brafab. De är några av de bästa möbeltillverkarna i branschen. Tack vare dem har ni otaliga varianter att välja bland.

Valet av utformningen på bordsbenen bestäms av era behov samt tycken. För fasta underlag likt altaner av trä samt plattor passar alla sorters bordsben. Då ni önskar placera träbordet på exempelvis gräsmattan är några modeller att föredra. Bordsben med små ytor på fötterna är lättare att stabilisera jämfört med breda och långa bordsben.