Välj och vraka bland våra trästolar

Att välja utemöbler i trä är ett bra val av flera anledningar. Det är ett av de få naturliga material bland trädgårdsmöbler. Alla trästolar vi säljer har god komfort och lång hållbarhet.

Högt alternativt lågt ryggstöd

Önskar ni stolar för längre sittningar är en trästol med högt ryggstöd att föredra. Det låga ryggstödet ger ej samma komfort likt de höga ryggstöden.

Däremot kan det låga ryggstödet fungera väl på uteplatser där ni inte tillbringar allt för lång tid vid just stolarna. Även för intrycket skull kan de olika höjderna passa olika bra.

Stolsben och armstöd

Även eventuella armstöd passar väl på trästolar ni planerar att spendera mer tid i. Stolar med armstöd har en högre bekvämlighet. Det finns stapelbara trästolar både med och utan armstöd.

När det kommer till stolsbenen beror det på om ni önskar en vikbar stol eller ej. De trästolar ni kan vika har korsade stolsben. Nackdelen är att benen kan inge en känsla av att vara i vägen. Denna typen av trästol har något lägre belastningsgräns än fasta konstruktioner.

Positionsstolar i trä

Denna typen av trästol ger er möjlighet att lägga er ned i stolen för solning och vila. De kan även anpassas för en bättre sittposition. Nackdelen med dessa stolar är att de ofta är något tyngre och otympligare.

Låt även smaken bestämma

Oavsett behov finns flertalet varianter. Våga välja den trästol ni tycker om och dras till. Att få en funktionell uteplats är viktigt. Dock är en enastående uteplats det med. Med våra utemöbler får ni både funktion och stil.